Kun je vertellen hoe je voor het eerst in contact bent gekomen met de HOC? 

“Halverwege 2023 begon ik steeds meer de voordelen te zien van netwerken met anderen en wat dit voor jou als ondernemer kan betekenen. Na een klein onderzoek op internet en sociale media kwam ik de HOC tegen en meldde ik mij snel aan. Daarna kwam ik in contact met Valentijn Stam, mijn makelaar van Raveel Bedrijfsmakelaardij. Hij vertelde dat hij in het bestuur zat en daar hebben we toen verder over gepraat. Dat was enorm interessant.” 

 

Wat had je op dat moment als ondernemer het meest nodig?  

“Ik had behoefte om mensen met dezelfde instelling en vergelijkbare ambities te leren kennen. Als jonge ondernemer kan dat nog weleens lastig zijn. Dat komt met name doordat veel van mijn leeftijdsgenoten nog een opleiding volgen of überhaupt geen ambities hebben om ondernemer te worden. Je komt natuurlijk zo nu en dan wat problemen tegen of gebieden waar je niet alles vanaf weet. Dan is het superfijn als je met andere ondernemers kunt praten die wellicht tegen dezelfde problemen aanlopen.” 

 

Kennisdelen met andere ondernemers. Was dat de belangrijkste reden voor jou om lid te worden? 

“Ja, zeker! De HOC maakt het je erg makkelijk om andere ondernemers en ondernemingen te leren kennen. Los van dat het natuurlijk hartstikke gezellig is, is er ook een mogelijkheid dat je er werk uithaalt. Iedereen heeft verschillende connecties die wellicht jouw diensten kunnen gebruiken. Dat is natuurlijk ook een mooie bijkomstigheid.’’