Duurzaam ondernemen:

'Inspiratie en interactie'

Het Westfries Museum

Onze gedroomde wereldprimeur wordt werkelijkheid!

We hebben ruim binnen de looptijd het magische moment bereikt waarop de teller oversprong naar 32.000 euro. Daarmee is het vanaf 14 december voor iedereen mogelijk om De Gouden Eeuw VR te beleven in het Westfries Museum. Het blijft mogelijk om ons project te steunen. Alle bijdragen die bovenop de 32.000 euro komen gaan wij namelijk besteden aan nieuwe scenes voor De Gouden Eeuw VR. Bekijk voor welke scenes onze update.

Het Westfries Museum in Hoorn werkt aan een totaal nieuwe beleving van het verleden: De Gouden Eeuw VR. Een virtuele wandeling door de stad Hoorn in 1650, waarbij gebruik wordt gemaakt van de allernieuwste techniek op dit gebied . Met de Oculus Rift, een virtual reality bril, waan je je echt in de gouden eeuw.

Hoe spannend zou het zijn om zelf eens een kijkje in het verleden te kunnen nemen? Met die gedachte hebben het Westfries Museum en de jonge ondernemer Rob Tuytel, creative director van Model Earth, elkaar enkele jaren geleden gevonden. Het resultaat van die samenwerking is De Gouden Eeuw VR. Een virtuele tijdreis naar de glorietijd van de stad Hoorn. Gemaakt voor de Oculus Rift: de bril die momenteel een revolutie teweeg brengt in de wereld van virtual reality. De bril reageert op de bewegingen van je hoofd. Daardoor voelt het rondkijken in een virtuele omgeving heel natuurlijk aan. Het Westfries Museum is het eerste museum ter wereld dat geschiedenis op deze manier tot leven brengt.

Meer dan 3,5 jaar hebben Rob Tuytel en zijn team gewerkt aan het digitaal nabouwen van Hoorn in 1650. Met een fantastisch resultaat! Na een uitgebreide testperiode is het moment gekomen om iedereen te laten genieten van De Gouden Eeuw VR. Daarvoor heeft het museum 35 speciale stoelen en Oculus Rift brillen met de bijbehorende computers, koptelefoons en besturingsapparatuur nodig. Dat is een kostbare aangelegenheid.

We hebben nog 32.000 euro nodig om deze laatste stap te kunnen zetten. Doe mee, help het Westfries Museum aan een wereldprimeur en natuurlijk ben jij dan een van de eersten die de Gouden Eeuw VR mag beleven!

Heb je problemen met doneren of maak je geen gebruik van internetbankieren? Stuur dan een e-mail naar info@wfm.nl om alsnog een donatie te doen.

Voor meer informatie kunt u terecht op:
http://www.voordekunst.nl/vdk/project/view/2751-de-gouden-eeuw-vr-stap-in-1650

Contact

Bezoekadres Postadres Telefoon: 0229-343000
De Oude Veiling 4 Postbus 226 Fax: 0229-210149
1689 AA Zwaag 1620 AE Hoorn info@hochoorn.nl
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook