Duurzaam ondernemen:

'Inspiratie en interactie'

Expice B.V. is en blijft Innovatief

De Elektronicawereld is aan snelle veranderingen onderhevig. Nieuwe componenten, andere PCB’s, nieuwe technieken, veranderende eisen en nieuwe machines. Om snel en goed te kunnen fabriceren en om aan alle klanteisen- en wensen te kunnen voldoen is het noodzakelijk ook het machinepark hierop af te stemmen. Expice heeft hier dit jaar weer veel aandacht aan besteed.

nieuwe AOIHet machinepark is begin 2016 uitgebreid met een viertal machines. •De eerste is de automatische 5D SPI, Solder Paste Inspection system. Deze machine controleert volautomatisch of de soldeerpasta in het SMD proces volgens de gewenste specificaties is aangebracht op de printplaten. •Daarnaast is er een Camalot dispense machine aangeschaft. Deze machine brengt automatisch soldeerpasta of lijm aan op printplaten zonder gebruik te maken van een pastascreen. Bijkomend voordeel is dat men daar waar nodig extra pasta of lijm kan aanbrengen in het proces. •De snelste SMD productielijn, waarvan Expice er drie heeft staan, is verder uitgebreid met de AX201. Deze placer, is in staat om volautomatisch componenten uit trays en componenten met afwijkende maten te plaatsen tijdens het SMD plaatsingsproces. Dit in combinatie met de AX-5, chip-shooter, geeft dat Expice een capaciteit tot maximaal 50K componenten per uur. •Ten behoeve van een nog hogere kwaliteitscontrole is er een nieuwe AOI gekomen, ook wel Automatic Optical Inspection genoemd. Deze laatste generatie AOI is voorzien van 1 main camera en 8 side camera’s waardoor de plaatsing en soldering van training nieuwe machinescomponenten nog sneller en nauwkeuriger automatisch gecontroleerd kan worden. De side camera’s zijn onder een hoek geplaatst waardoor een goed zicht kan worden verkregen op de solderingen. Ook kunnen we met deze side camera’s teksten die op de zijkant van bijvoorbeeld potmeters staan vol automatisch controleren. Tevens is de main camera automatisch in hoogte verstelbaar waardoor ook bij hogere componenten tekst leesbaar kan worden gekregen.

Expice is nu in staat om componenten met een bouwgrote van 01005 t/m 130x79mm vol automatisch te kunnen verwerken. Uiteraard zijn de operators van Expice uitgebreid getraind om deze machines goed te kunnen bedienen. De kwaliteit en snelheid van produceren is in ieder geval ook dit jaar weer naar een nog hoger niveau getild.

Expice B.V. uit Hoorn kijkt uit naar een succesvol jaar. Voor meer informatie kijk op de website, www.expice.nl

Contact

Bezoekadres Postadres Telefoon: 0229-343000
De Oude Veiling 4 Postbus 226 Fax: 0229-210149
1689 AA Zwaag 1620 AE Hoorn info@hochoorn.nl
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook