Duurzaam ondernemen:

'Inspiratie en interactie'

ICT-Platform

ICT-Platform

25 september 2014 15:00 - 17:30

HOC-ICT platformbijeenkomst levert bijdrage aan inzicht licentie waakhond BSA.

We waren te gast bij Zeeman Vastgoed in de prachtig ruime Architecten ‘hal’ waar wellicht bedrijven interesse in hebben om het te huren aangezien het nu leeg staat.

Een aantal van onze leden werd het afgelopen jaar onrustig door brieven die zij van de BSA hadden ontvangen over het op orde hebben van hun licenties. De BSA is de waakhond van diverse grote softwarehuizen wereldwijd en vergelijkbaar met wat Buma Stemra voor de muziekindustrie is. Gelukkig wisten onze sprekers Koos Mosterd (namens BSA) en Jeroen Hidding (Insight) ons gerust te stellen dat er alleen een inval wordt gedaan als er een goede en aanwijsbare aanleiding voor is. Het houdt wel in dat je ‘gewoon’ je licenties op orde moet hebben. Als je dat zelf lastig vindt kan je een software partner inschakelen om je daarbij te helpen. Je krijgt in de meeste gevallen ook nog de kans je licenties achteraf in orde te maken.

_______________________________________________________________________________________________________________________

Het is ons een genoegen u uit te nodigen voor deze zeer speciale bijeenkomst over licentiebeheer in uw eigen organisatie. Wij hebben twee interessante sprekers vast kunnen leggen om u te vertellen hoe u met uw interne licentie gebruik om dient te gaan.

Legale, illegale of gratis software?

Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor een goed ingerichte software licentie structuur binnen uw organisatie. Er wordt vaak vanuit gegaan dat ‘het’ allemaal wel goed geregeld is door de inkoop- of IT-afdeling. Licenties zijn echter regelmatig aan verandering onderhevig dus dat vereist wel een scherpe oplettendheid. Daarnaast is het downloaden van allerlei open source of ‘gratis’ software ook heel gewoon geworden. Ook werknemers willen nog weleens een handig tooltje downloaden of ze komen er via via aan… en daar kan het dan behoorlijk mis gaan.

De BSA (De Business Software Alliance) is een overkoepelende ‘watchdog’ voor software leveranciers net als bv de Buma Stemra dat is voor muziek. Zij kunnen komen controleren of u legale of illegale software op uw computers heeft, daaronder vallen ook alle telefoons, laptops die thuis worden gebruikt en die ongebruikt in het magazijn staan. Waarna ze u in de meeste gevallen de kans geven dit in orde te maken. Ze mogen bij misstanden zelfs boetes opleggen…

Het HOC/ICT platform heeft Koos Mosterd (namens BSA) en Jeroen Hidding (Insight) bereid gevonden u mee te nemen door het oerwoud van licentie mogelijkheden.

Contact

Bezoekadres Postadres Telefoon: 0229-343000
De Oude Veiling 4 Postbus 226 Fax: 0229-210149
1689 AA Zwaag 1620 AE Hoorn info@hochoorn.nl
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook